Product

Το τέλος της παγκοσμιοποίησης

Product

Το τέλος της πίστης

Το τέλος της παντοκρατορίας των γονιδίων;

Κωδικός:
75970
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

Οι εντυπωσιακές επιτυχίες όπως και οι υπερβολές της Μοριακής Βιολογίας έχουν εν μέρει εδραιωθεί πάνω στον δανεισμό από τον χώρο της πληροφορικής της μεταφοράς του γενετικού "προγράμματος". Ο Ατλάν θέτει ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις αυτής της μεταφοράς, αφενός στον προσανατολισμό των ερευνών και στις επιστημονικές ερμηνείες, αφετέρου στην πληροφόρηση του μη εξειδικευμένου κοινού, των απλών πολιτών και των πολιτών που λαμβάνουν μέρος στις αποφάσεις.

8,99 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Οι εντυπωσιακές επιτυχίες όπως και οι υπερβολές της Μοριακής Βιολογίας έχουν εν μέρει εδραιωθεί πάνω στον δανεισμό από τον χώρο της πληροφορικής της μεταφοράς του γενετικού "προγράμματος". Ο Ατλάν θέτει ερωτήματα σχετικά με τις επιπτώσεις αυτής της μεταφοράς, αφενός στον προσανατολισμό των ερευνών και στις επιστημονικές ερμηνείες, αφετέρου στην πληροφόρηση του μη εξειδικευμένου κοινού, των απλών πολιτών και των πολιτών που λαμβάνουν μέρος στις αποφάσεις. Οι πρόσφατες ανακαλύψεις που αφορούν στα πριόνς, στην κλωνοποίηση και στην Βιολογία της εμβρυϊκής ανάπτυξης έρχονται να κλονίσουν το μοντέλο, να δώσουν το έναυσμα για τον διάλογο σχετικά με τις επιγενετικές επιπτώσεις και να οριοθετήσουν τα σύνορα αυτού του νέου αναγωγιστικού ρεύματος. [...] Μια διαλογική ημερίδα οργανωμένη από την ομάδα Sciences en questions, Παρίσι, Εθνικό Ινστιτούτο Αγρονομικής Έρευνας, 28 Μαΐου 1998.
Subtitle: 
Προς νέα παραδείγματα στον χώρο της βιολογίας
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7901-41-Χ
Book pages: 
120
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Henri Atlan (γεν. 1931) είναι ιατρός, βιολόγος και φιλόσοφος. Oμότιμος καθηγητής βιοφυσικής στο 6ο Πανεπιστήμιο του Παρισιού (Paris VI) και στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, καθώς επίσης και διευθυντής σπουδών στη Σχολή Ανωτάτων Σπουδών Κοινωνικών Επιστημών της Γαλλίας (EHESS) με αντικείμενο διδασκαλίας τη φιλοσοφία της βιολογίας. Έχει γράψει πολλά βιβλία για την κυτταρική βιολογία, τη βιοφυσική και την τεχνητή νοημοσύνη.

Subtitle: 
Προς νέα παραδείγματα στον χώρο της βιολογίας
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-7901-41-Χ
Book pages: 
120
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο