Product

Το τέλος του καλοκαιριού

Product

Το τέλος του κόσμου

Το τέλος του κοινωνικού κράτους;

Κωδικός:
128902
Description: 

Το μέλλον της κοινωνίας, το δημογραφικό, οι συντάξεις και η ασφάλιση στην Ευρώπη δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με λογιστική και τραπεζική λογική. Το νέο κοινωνικό ζήτημα είναι αρμοδιότητα του δημοκρατικά δρώντος λαού, της νομιμοποιημένης πολιτικής και των οργανώσεων της εργασίας. Το πρώτιστο καθήκον όλων είναι ο επανορισμός των προβλημάτων, όχι βάσει των περιστασιακών δογμάτων της επιθετικής οικονομικής κυριαρχίας, που αποτελεί παθογενές σύνδρομο, αλλά επί τη βάσει των διαχρονικών προταγμάτων του πολιτισμού.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Το μέλλον της κοινωνίας, το δημογραφικό, οι συντάξεις και η ασφάλιση στην Ευρώπη δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με λογιστική και τραπεζική λογική. Το νέο κοινωνικό ζήτημα είναι αρμοδιότητα του δημοκρατικά δρώντος λαού, της νομιμοποιημένης πολιτικής και των οργανώσεων της εργασίας. Το πρώτιστο καθήκον όλων είναι ο επανορισμός των προβλημάτων, όχι βάσει των περιστασιακών δογμάτων της επιθετικής οικονομικής κυριαρχίας, που αποτελεί παθογενές σύνδρομο, αλλά επί τη βάσει των διαχρονικών προταγμάτων του πολιτισμού. Πρόκειται περί του μεγίστου διακυβεύματος των καιρών για τα συνδικάτα και τους πολιτικούς οργανισμούς, κυρίως αυτούς της ευρύτερης κοινωνικής-σοσιαλιστικής κατεύθυνσης. Είναι η πρόκληση μιας καθαρής ουτοπίας, για την επαναφορά της οποίας, στο υλικό πεδίο των εφαρμοσμένων μέτρων και κανόνων, απαιτείται ιδεολογία, πίστη και συλλογικός αγώνας.
Subtitle: 
Αριστερά και συνδικάτα μπροστά στην απορρύθμιση
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-14-1722-2
Book pages: 
366
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αλέξης Π. Μητρόπουλος γεννήθηκε στον Πύργο της Ηλείας. Είναι Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και του Παντείου Πανεπιστημίου. Διδάσκει Εργατικό Δίκαιο και Δίκαιο Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1980 μέχρι σήμερα.
Έχει πλούσια κοινωνική δράση. Από μαθητής Γυμνασίου διώχθηκε για τις δημοκρατικές του ιδέες. Ως φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθηνών, στη διάρκεια της δικτατορίας, φυλακίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα και βασανίστηκε από τα Σώματα Ασφαλείας του δικτατορικού καθεστώτος. Τον Μάιο του 2010, μαζί με εξειδικευμένους επιστήμονες και κοινωνικά στελέχη, ίδρυσε την Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ., enypekk.gr). Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010 ηγήθηκε του συνδυασμού "Αττική συνεργασία - Όχι στο μνημόνιο" για την Περιφέρεια Αττικής. Στις Εθνικές Εκλογές του Μαΐου-Ιουνίου 2012 και του Ιανουαρίου 2015 εξελέγη πρώτος σε ψήφους βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής. Διετέλεσε Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής μέχρι το καλοκαίρι του 2015, που διαχώρισε τη θέση του από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν ψήφισε το τρίτο Μνημόνιο.
Έχει εκδώσει αρκετά βιβλία και μελέτες.

Subtitle: 
Αριστερά και συνδικάτα μπροστά στην απορρύθμιση
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-14-1722-2
Book pages: 
366
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο