Product

Το τραγούδι του Φιλήμονα

Product

Το τραγούδι του Χιαγουάθα

Το τραγούδι του φλύαρου ποταμού

Κωδικός:
106608
Manufacturer: 
Description: 

Έντονες εικόνες, αδρές, με νοήματα απλά και ρωμαλέα εναλλάσσονται και παρά την επίμονη παραμονή του γέρου στο σκοτάδι, σκορπίζουν φως. Η φωνή που ακούγεται είναι ικανή να ταράξει κάθε κοιμισμένη ψυχή και να εμπνεύσει κάθε ανήσυχη. Και είπε ο γέρος:

11,74 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Έντονες εικόνες, αδρές, με νοήματα απλά και ρωμαλέα εναλλάσσονται και παρά την επίμονη παραμονή του γέρου στο σκοτάδι, σκορπίζουν φως. Η φωνή που ακούγεται είναι ικανή να ταράξει κάθε κοιμισμένη ψυχή και να εμπνεύσει κάθε ανήσυχη. Και είπε ο γέρος: Να θυμάσαι Ραφίκ, πως ο καλός κι ο κακός ζούνε κάτω από την ίδια στέγη. Η τσουκνίδα με τη μολόχα φυτρώνουν στο ίδιο χωράφι. Θα τις βρεις και τις δύο στην ίδια συστάδα. Ο ένοχος κι ο αθώος προχωρούν μαζί. Είναι σχεδόν αχώριστοι. Η άδικη πράξη θα ζημιώσει τον ένα, θα ωφελήσει τον άλλον. Ο ερχομός της βροχής στην ξηρασία είναι δώρο Θεού. Δε θα 'ρθει όμως μόνη της, θα φέρει μαζί της και το αστροπελέκι. Θα χαρούμε για τη γη που ξεδίψασε, μα την επαύριον θα θρηνήσουμε για το δέντρο που κάηκε. Το καλό και το κακό, εναλλάσσονται μέσα στο χρόνο, στον τόπο και στον τρόπο. Η οφθαλμαπάτη, είναι η πιο αθώα απάτη. Ωστόσο, για τους διψασμένους οδοιπόρους της ερήμου, αγγίζει τα όρια του εγκλήματος. Αύριο, θα γνωρίσεις έναν κόσμο, Ραφίκ, που αιώνες τώρα ζει αρμονικά ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Κοντά του ζήσε κι εσύ!
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-88701-5-1
Book pages: 
153
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Μάνος Καστέλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947 και είναι το τελευταίο παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας. Το 1964 μαζί με άλλους συμμαθητές του εναντιώνεται στους καθηγητές του, παρουσιάζοντας απόψεις αντίθετες με τον αυταρχισμό που επικρατούσε στο εκπαιδευτικό σύστημα, με αποτέλεσμα την ίδια χρονιά μετά από μια μεγάλη και άνιση μάχη να εγκαταλείψει πικραμένος και μόνος τις σχολικές αίθουσες για να περάσει στις τάξεις του Εμπορικού Ναυτικού με την ειδικότητα του steward.
Στα γράμματα παρουσιάζεται για πρώτη φορά το 1979 από τις εκδόσεις "Ευκλείδης" με την ποιητική συλλογή "Ηλιοτρόπια" και το 1981 με το μακρόπνοο συνθετικό του ποίημα "Μυστικός διάλογος". Τον ίδιο χρόνο γίνεται μέλος της Ενωτικής Πορείας Συγγραφέων Ελλάδος και λίγο αργότερα τακτικό μέλος της Ένωσης Στιχουργών Ελλάδος. Το 1996 μετά από μια σιωπή δεκαπέντε χρόνων επανέρχεται με την ποιητική συλλογή "Σιωπηλές φλυαρίες" και το 1998 εκδίδει τη συλλογή "Νυχτερινό Ταχυδρομείο".
Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε ξένα και ελληνικά λογοτεχνικά περιοδικά κι εφημερίδες. Το 2006 έκανε το πρώτο του άνοιγμα στον πεζό λόγο με το μυθιστόρημα "Το τραγούδι του φλύαρου ποταμού".

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-88701-5-1
Book pages: 
153
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο