Product

Το φλιτζάνι της μοίρας

Product

Το φλογερό πάθος

Το φλιτζάνι του διαβόλου

Κωδικός:
67161
Manufacturer: 
Description: 

Είναι όντως ο καφές η κινητήρια δύναμη της ιστορίας; Στην αναζήτηση αυτής της ιστορικής αλήθειας ο Στιούαρτ Λη Άλλεν, ταξιδιώτης σε υπερδιέγερση, αφού στη ζωή του κατανάλωσε 2920 λίτρα καφέ φιλτραρισμένου, εσπρέσο, λάττε, καπουτσίνο, μακιάτο, κον πάννα, στιγμιαίου και αμερικάνικου, ή όπως λέει ο ίδιος, κοινωνικός ανθρωπολόγος του καφέ, αναλαμβάνει το έργο της επαλήθευσης ή διάψευσης αυτής της θέσης και γυρίζει γι' αυτό ολόκληρη την υφήλιο.

15,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Είναι όντως ο καφές η κινητήρια δύναμη της ιστορίας; Στην αναζήτηση αυτής της ιστορικής αλήθειας ο Στιούαρτ Λη Άλλεν, ταξιδιώτης σε υπερδιέγερση, αφού στη ζωή του κατανάλωσε 2920 λίτρα καφέ φιλτραρισμένου, εσπρέσο, λάττε, καπουτσίνο, μακιάτο, κον πάννα, στιγμιαίου και αμερικάνικου, ή όπως λέει ο ίδιος, κοινωνικός ανθρωπολόγος του καφέ, αναλαμβάνει το έργο της επαλήθευσης ή διάψευσης αυτής της θέσης και γυρίζει γι' αυτό ολόκληρη την υφήλιο. Περιφρονώντας απαγορευμένα σύνορα και επικίνδυνες ζώνες, ερευνά τις προαιώνιες θρησκευτικές τελετές της Αιθιοπίας όπου χρησιμοποιούσαν τον καφέ σαν ένα είδος μετάληψης, ταξιδεύει ακολουθώντας τους ίδιους θαλάσσιους δρόμους που έφεραν τους πρώτους κόκκους στην Υεμένη πριν από 1500 χρόνια και τους δρόμους της Ινδίας, όπου μεταφέρθηκαν λαθραία τα φυτώρια.[...] Μια γεμάτη τόλμη έρευνα για την καταγωγή και τις επιρροές της πλέον εκπολιτιστικής ανεξέλεγκτης ανάγκης μας, για την πηγή του δόλιου ποταμού του καφέ, που μας έχει συντηρήσει σε εγρήγορση για αιώνες ολόκληρους.
Subtitle: 
Σύγχρονο οδοιπορικό στα ιστορικά μονοπάτια του καφέ
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-8151-28-7
Book pages: 
320
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Το Κατμαντού, το Σίδνεϊ, το Σαν Κρίστομπελ, η Καλκούτα και το Σαν Φραντσίσκο είναι μερικές από τις πατρίδες του Στιούαρτ Λη Άλλεν. Παρ' όλο που είναι γέννημα -θρέμμα Καλιφορνέζος, η τελευταία του διεύθυνση είναι στο Μπρούκλιν, αλλά βασικά η ζωή του είναι μια βαλίτσα και είναι έτοιμος να την κοπανήσει με την παραμικρή ευκαιρία. Όταν δεν την αράζει στα καφενεία, αφιερώνεται σε διάφορες βιοποριστικές ενασχολήσεις, όπως εργάτης στη συγκομιδή σταφυλιών, σκηνοθέτης θεάτρου, καθαριστής σε τουαλέτες, νεκροθάφτης, μουσικός πανκ, σεφ, διευθυντής ορχήστρας, λαντζέρης, λαθρέμπορος, βοηθός διανοητικά καθυστερημένων, συνθέτης κλασικής μουσικής, εκδότης περιοδικού πανκ, και υπάλληλος στο Ίδρυμα για τους Ετοιμοθάνατους της Μητέρας Τερέζας στην Καλκούτα. Οι δημοσιογραφικές του δουλειές έχουν εμφανιστεί στο Mother Jones, στο LA Weekly, στο Bay Guardian και σε άλλες περιοδικές εκδόσεις. Η πρώτη του σύντομη μυθιστοριογραφία "Η τέχνη του βιασμού" έχει κερδίσει βραβεία στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία.

Subtitle: 
Σύγχρονο οδοιπορικό στα ιστορικά μονοπάτια του καφέ
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-8151-28-7
Book pages: 
320
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο