Product

Το χειρόγραφο του Αριστοτέλη

Product

Το χειρόγραφο του Θεού

Το χειρόγραφο του δασκάλου Νικηφόρου Πιπερίδη

Κωδικός:
99259
Description: 

[...]Πέρα από τη συναισθηματική αξία του χειρογράφου (μας δωρίθηκε από την κόρη του συγγραφέα, την αείμνηστη μαία Ελένη Πιπερίδου) θα πρέπει να το θεωρήσουμε ένα πραγματικό κειμήλιο του ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Περιέχει καταγραφές που αφορούν τη ζωή κοινοτήτων που κράτησαν άσβεστη την ελληνική ταυτότητα και την ορθόδοξη πίστη σε ένα περιβάλλον εχθρικό, πολλές φορές μάλιστα ιδιαίτερα επιθετικό απέναντί τους. Κοινοτήτων που κατάφεραν όμως να επιβιώσουν στο χώρο αυτό με πληθυσμούς ετερόδοξους, με διαφορετική εθνική και πολιτισμική ταυτότητα.[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

0,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...]Πέρα από τη συναισθηματική αξία του χειρογράφου (μας δωρίθηκε από την κόρη του συγγραφέα, την αείμνηστη μαία Ελένη Πιπερίδου) θα πρέπει να το θεωρήσουμε ένα πραγματικό κειμήλιο του ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Περιέχει καταγραφές που αφορούν τη ζωή κοινοτήτων που κράτησαν άσβεστη την ελληνική ταυτότητα και την ορθόδοξη πίστη σε ένα περιβάλλον εχθρικό, πολλές φορές μάλιστα ιδιαίτερα επιθετικό απέναντί τους. Κοινοτήτων που κατάφεραν όμως να επιβιώσουν στο χώρο αυτό με πληθυσμούς ετερόδοξους, με διαφορετική εθνική και πολιτισμική ταυτότητα.[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Subtitle: 
Ένα τεκμήριο πορείας του Μικρασιατικού Ελληνισμού
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-88805-0-5
Book pages: 
91
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Γεννήθηκε στη Χίο το 1960 και μαθήτευσε στη Σχολή (Γυμνάσιο) της Χίου. Σπούδασε ιατρική και ειδικεύτηκε στην ρευματολογία. Ζει και εργάζεται στη Χίο. Το ενδιαφέρον του στράφηκε στην ιστορία της ιατρικής. Επιμελήθηκε τα βιβλία: "Η ιατρική στη Χίο κατά τους τελευταίους αιώνες (1600-1900)" του Μικέ Παϊδούση, εκδ. Ιατρική Εταιρεία Χίου, Χίος 2001 και το "Γιατροπορέματα των ομματιών και άλλα κείμενα" της Σεβαστής Χαβιάρα-Καραχάλιου, έκδ. Ιατρική Εταιρεία Χίου, Χίος 2003. Είναι επιμελητής σύνταξης του περιοδικού της Ιατρικής Εταιρείας Χίου "Medicus Hippocraticus".
Είναι παντρεμένος και έχει δύο αγόρια.

Subtitle: 
Ένα τεκμήριο πορείας του Μικρασιατικού Ελληνισμού
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-88805-0-5
Book pages: 
91
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο