Product

Τοπική αυτοδιοίκηση ΙΙΙ: ειδικά θέματα

Product

Τοπική αυτοδιοίκηση, προοπτικές ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών

Τοπική αυτοδιοίκηση και ελλαδικός χώρος

Κωδικός:
129782
Manufacturer: 
Description: 

Η μελέτη της ιστορίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Ελληνικό Κράτος είναι μια εργασία εν εξελίξει. Προσφέρει σημαντικές προκλήσεις και αδιερεύνητες όψεις του ιστορικού και κοινωνικού γίγνεσθαι καθώς και της εξέλιξης του συγκεκριμένου θεσμού στον ελλαδικό χώρο. Αφορμή και κίνητρο για την προσέγγιση πτυχών της τοπικής αυτοδιοίκησης στο συγκεκριμένο χωροχρονικό πλαίσιο είναι όχι μόνον η νομική προβληματική του ζητήματος αλλά και η κοινωνική, η διοικητική, η ιδεολογική και η πολιτισμική του διάσταση.

14,38 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η μελέτη της ιστορίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Ελληνικό Κράτος είναι μια εργασία εν εξελίξει. Προσφέρει σημαντικές προκλήσεις και αδιερεύνητες όψεις του ιστορικού και κοινωνικού γίγνεσθαι καθώς και της εξέλιξης του συγκεκριμένου θεσμού στον ελλαδικό χώρο. Αφορμή και κίνητρο για την προσέγγιση πτυχών της τοπικής αυτοδιοίκησης στο συγκεκριμένο χωροχρονικό πλαίσιο είναι όχι μόνον η νομική προβληματική του ζητήματος αλλά και η κοινωνική, η διοικητική, η ιδεολογική και η πολιτισμική του διάσταση. Όσο πιο διεισδυτικό και πολυδιάστατο γίνεται το ερευνητικό πεδίο σχετικά με τους θεσμούς, τόσο ευρύνεται η γνώση και η κατανόηση του ιστορικού παρελθόντος όπως προβάλλεται στο παρόν.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-288-208-5
Book pages: 
300
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Χαράλαμπος Μπαμπούνης γεννήθηκε στον Αδάμαντα Μήλου Κυκλάδων το 1952 και σπούδασε στο Ιστορικό και Αρχαιολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1998 αναγορεύθηκε διδάκτορας Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και το 2009 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε, παράλληλα, ως επισκέπτης Καθηγητής σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Σήμερα είναι υπεύθυνος της κατεύθυνσης "Ιστορία και Διδακτική της Ιστορίας - Λαογραφία και Πολιτισμός" του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του τμήματός του και διευθυντής του Εργαστηρίου των Κοινωνικών Επιστημών στο ίδιο Τμήμα. Το συγγραφικό του έργο αναφέρεται κυρίως στην ιστορία του 19ου και 20ού αι., στην ιστορία των θεσμών, στις ιστορικές πηγές, στην τοπική ιστορία, στην ιστορία της εκπαίδευσης καθώς και σε θεωρητικά και μεθοδολογικά ζητήματα της ιστορίας.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-288-208-5
Book pages: 
300
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο