Product

Τόπος

Product

Τόπος αλλού

Τόπος - Κόσμος

Κωδικός:
87051
Description: 

Για δεύτερη φορά το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνης μετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Pepinieres Europeennes pour jeunes artistes, μια προσπάθεια επικοινωνίας μεσω ανταλλαγών των νέων ευρωπαίων καλλιτεχνών.
Στους πρωταρχικούς στόχους του προγράμματος είναι η συμβολή στη διακίνηση ιδεών, πιθανώς και μια κάποια, συμβολική έστω, οικειότητα ανάμεσα στον καλλιτέχνη και μια άλλη κοινωνία στην οποία καλείται να μετέχει, εκείνη που, για ένα χρονικό διάστημα τον φιλοξενεί.

9,18 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Για δεύτερη φορά το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνης μετέχει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Pepinieres Europeennes pour jeunes artistes, μια προσπάθεια επικοινωνίας μεσω ανταλλαγών των νέων ευρωπαίων καλλιτεχνών. Στους πρωταρχικούς στόχους του προγράμματος είναι η συμβολή στη διακίνηση ιδεών, πιθανώς και μια κάποια, συμβολική έστω, οικειότητα ανάμεσα στον καλλιτέχνη και μια άλλη κοινωνία στην οποία καλείται να μετέχει, εκείνη που, για ένα χρονικό διάστημα τον φιλοξενεί. Η πρώτη μας εμπειρία, το 1999, φιλοξενώντας την Katharina Struber από την Αυστρία, υπήρξε διερευνητική για το Κέντρο και την Ελλάδα που πρώτη φορά μετείχε στο πρόγραμμα, απέδωσε μια δουλεία από μέρους της καλλιτέχνιδος, βασισμένη στα ερεθίσματα που δέχθηκε από την παρατήρηση του περιβάλλοντος της Κρήτης και των γυναικείων ζητημάτων που μας είχε υποσχεθεί ότι θα την απασχολούσαν και για τα οποία έφτασε εδώ. Τέσσερα χρόνια άργοτερα, στο πρόγραμμα φιλοξενίας ξένων ευρωπαίων καλλιτεχνών, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ρεθύμνης δέχεται την Ιρλανδή Ciara Moore και το Βέλγο Stephan Vee. [...] (Μαρία Μαραγκού, Διευθύντρια του Κέντρου Εικαστικής Δημιοργίας Ρεθύμνης)
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8074-20-7
Book Dimensions: 
15χ15
Publication Place: 
Ρέθυμνο
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-8074-20-7
Book Dimensions: 
15χ15
Publication Place: 
Ρέθυμνο
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο