Product

Υδραυλική και διαχείριση υπογείων υδάτων

Product

Υδραυλική κλειστών και ανοικτών αγωγών

Υδραυλική και υδραυλικά - λιμενικά έργα

Κωδικός:
132064
Description: 

[...] Η τεχνική εμβέλεια του βιβλίου, αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες καθ' όσον λόγω του αιφνίδιου θανάτου του συγγραφέα, τα χειρόγραφα τούτου δεν είχαν καθαρογραφεί (πολλές διορθώσεις, παραπομπές, κ.λπ.). Η γλώσσα που χρησιμοποιούσε ο συγγραφέας μετατράπηκε σε δημοτική, χωρίς όμως να αλλοιωθεί η δομή του κειμένου, ο τρόπος έκφρασης του συγγραφέα και προπάντων οι τεχνικοί όροι τους οποίους ο ίδιος επέλεξε να χρησιμοποιήσει.

15,34 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Η τεχνική εμβέλεια του βιβλίου, αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες καθ' όσον λόγω του αιφνίδιου θανάτου του συγγραφέα, τα χειρόγραφα τούτου δεν είχαν καθαρογραφεί (πολλές διορθώσεις, παραπομπές, κ.λπ.). Η γλώσσα που χρησιμοποιούσε ο συγγραφέας μετατράπηκε σε δημοτική, χωρίς όμως να αλλοιωθεί η δομή του κειμένου, ο τρόπος έκφρασης του συγγραφέα και προπάντων οι τεχνικοί όροι τους οποίους ο ίδιος επέλεξε να χρησιμοποιήσει. Ο συγγραφέας του βιβλίου, βαθύς γνώστης του αντικειμένου, χρησιμοποιώντας και τη μακρά εμπειρία του, πέτυχε τη δημιουργία ενός βιβλίου μοναδικού στο είδος του, για την εποχή που γράφτηκε, ενός βιβλίου που θα μπορούσε να είναι ευρύτερα χρήσιμο ακόμα και σήμερα. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-254-565-8
Book pages: 
292
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Δημήτριος Σέχος, πολιτικός μηχανικός, γεννήθηκε στο Μεσολόγγι το 1890, από όπου έφυγε σε ηλικία δεκαοχτώ χρόνων, για να φοιτήσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Μετά την αποφοίτησή του διορίστηκε στο δημόσιο και υπηρέτησε ως νομομηχανικός στη Χαλκίδα. Από τη Χαλκίδα, νέος ακόμα μηχανικός, τοποθετήθηκε στο Υπουργείο Συγκοινωνιών όπου υπηρέτησε σ' όλες τις νευραλγικές διευθύνσεις, μέχρι και γενικός διευθυντής. Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η προσφορά του στη Διεύθυνση Υδραυλικών Έργων καθώς η διάρκεια της υπηρεσίας του σ' αυτή συνέπεσε με την εκτέλεση πολύ σοβαρών έργων, όπως αποξηράνσεις των λιμνών Κωπαΐδος και Γιαννιτσών, το φράγμα του Μαραθώνα.
Παράλληλα με την υπηρεσία του στου υπουργείο, ήταν και σύμβουλος σε πολλούς οργανισμούς, όπως τους Σιδηροδρόμους, την ΟΥΛΕΝ καθώς επίσης και καθηγητής των σχολών εργοδηγών, στα μαθήματα υδραυλικής, λιμενικών και οδοποιίας.
Μαζί με τους συναδέλφους του πρωτοστάτησε για την ίδρυση του ΤΣΜΕΔΕ, του οποίου υπήρξε και πρώτος πρόεδρος.

Publications Date: 
2001
Book ISBN: 
960-254-565-8
Book pages: 
292
Book Dimensions: 
24χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο