Product

Υπαινιγμοί στον έρωτα

Product

Υπαίτια διατάραξη της συνείδησης

Υπαινικτικά πορτραίτα

Κωδικός:
115543
Description: 

Για ποιο κύρος άραγε μιλάμε; Για τις ωραίες εντυπώσεις που οι επίσημές μας στάσεις προκαλούνε; Για τους δημόσιους ρόλους της ζωής, για τα διαμορφωμένα από το χρόνο φυσικά προσωπεία που εύκολα δεν αφαιρούνται;
Όμως, όσα δεν θέλουμε οι άλλοι να τα δούνε, μήπως οι ίδιες μας οι πόζες, τα τυπικά μας ύφη, τα προδίδουν; Όταν τις «φυσικές» μας μάσκες κάποιοι με άλλο μάτι τις κοιτούν και νοερά τις αποσπούν;

25,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Για ποιο κύρος άραγε μιλάμε; Για τις ωραίες εντυπώσεις που οι επίσημές μας στάσεις προκαλούνε; Για τους δημόσιους ρόλους της ζωής, για τα διαμορφωμένα από το χρόνο φυσικά προσωπεία που εύκολα δεν αφαιρούνται; Όμως, όσα δεν θέλουμε οι άλλοι να τα δούνε, μήπως οι ίδιες μας οι πόζες, τα τυπικά μας ύφη, τα προδίδουν; Όταν τις «φυσικές» μας μάσκες κάποιοι με άλλο μάτι τις κοιτούν και νοερά τις αποσπούν; Τώρα, όσα αυτοί μονάχα βλέπουν, με το δικό τους τρόπο τα διηγούνται. Την όψη των μορφών παρατηρώντας ή και πέρα κάνοντάς τες, τις σκέψεις των σωμάτων ζωγραφίζουν. Και κάτι απ’ την αλήθεια τους ψελλίζουν. (Τ. Μ.)
Subtitle: 
Η ανεπαίσθητη απεικόνιση του κύρους
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-03-4366-7
Book pages: 
122
Book Dimensions: 
22χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Α-Ι. Δ. Μεταξάς, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Επίτιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2012) έχει διατελέσει Προσκεκλημένος Καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Aix-en-Provence, της Βουδαπέστης (ELTE) και του Στρασβούργου (Universite R. Schuman, Ecole Doctorale). Στο τελευταίο διοργανώθηκε, το 2008, Διεθνής διάσκεψη, "Conference Metaxas", με θέμα "Art et Pouvoir: a propos des peintures diachroniques". Το 2010 ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Κρήτης στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου που οργανώθηκε με θέμα: "Πολιτική Επιστήμη-Σύγχρονα διακυβεύματα και η συμβολή του Α-Ι. Δ. Μεταξά". Είναι τακτικό Μέλος της "Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα" και εκπρόσωπός της στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καθώς και Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του "Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου" και του "Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης" στο οποίο είναι Εντεταλμένος Σύμβουλος.
Τα ενδιαφέροντά του, μέσα από τα βιβλία του, τα άρθρα του και τις "Επιφυλλίδες" του στην εφημερίδα "Το Βήμα", εστιάζονται στη μελέτη του πολιτικού λόγου και στα φαινόμενα μετάθεσης εξουσίας από τις θεσμικές σε άτυπες μορφές.

Subtitle: 
Η ανεπαίσθητη απεικόνιση του κύρους
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-03-4366-7
Book pages: 
122
Book Dimensions: 
22χ16
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο