Product

Υπεύθυνη δήλωση

Product

Υπήκοοι

Υπεύθυνοι για όλα

Κωδικός:
116834
Manufacturer: 
Description: 

Είναι γεγονός διαπιστωμένο ότι το καλό ή το κακό, η αρετή ή η αμαρτία μας, δεν αφορά μόνον εμάς, αλλά έχει κοινωνικές, παγκόσμιες διαστάσεις, είτε θετικές είτε αρνητικές... Αυτή την αλήθεια όχι μόνον την αγνοούμε, αλλά δεν θέλουμε ούτε καν να την ακούσουμε... Για 'ολα τα κακά που συμβαίνουν μέσα μας και γύρω μας, αλλά και σ' όλο τον κόσμο, φταίνε κάποιοι άλλοι ή ακόμη και ο ίδιος ο Θεός... Ξεσπάει κάποιο σκάνδαλο; Φταίνε οι σκοτεινές δυνάμεις, το 666, οι αιρετικοί, οι ανθέλληνες...
Ο στάρετς Ζωσιμάς στους Αδελφούς Καραμαζώφ επισημαίνει:

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Είναι γεγονός διαπιστωμένο ότι το καλό ή το κακό, η αρετή ή η αμαρτία μας, δεν αφορά μόνον εμάς, αλλά έχει κοινωνικές, παγκόσμιες διαστάσεις, είτε θετικές είτε αρνητικές... Αυτή την αλήθεια όχι μόνον την αγνοούμε, αλλά δεν θέλουμε ούτε καν να την ακούσουμε... Για 'ολα τα κακά που συμβαίνουν μέσα μας και γύρω μας, αλλά και σ' όλο τον κόσμο, φταίνε κάποιοι άλλοι ή ακόμη και ο ίδιος ο Θεός... Ξεσπάει κάποιο σκάνδαλο; Φταίνε οι σκοτεινές δυνάμεις, το 666, οι αιρετικοί, οι ανθέλληνες... Ο στάρετς Ζωσιμάς στους Αδελφούς Καραμαζώφ επισημαίνει: "Φίλοι μου, να παρακαλάτε το Θεό να σας δίνει την ευθυμία. Να 'στε εύθυμοι σαν τα παιδιά, σαν τα πετεινά τ' ουρανού. Και μη σας ανησυχούν τα κρίματα των ανθρώπων, μη φοβάστε πως θα ματαιώσουν το έργο σας και δε θα τ' αφήσουν να πραγματοποιηθεί. Μη λέτε: "θα μας πνίξει το κακό περιβάλλον και δε θ' αφήσει να πραγματοποιηθεί το θεάρεστο έργο". Μια σωτηρία υπάρχει για σένα: Πάρε τον εαυτό σου και κάνε τον υπεύθυνο για τα κρίματα των ανθρώπων. Γιατί μόλις θεωρήσεις ειλικρινά τον εαυτό σου υπόλογο για όλα και για όλους, θα δεις, την ίδια κείνη στιγμή, ότι ακριβώς εσύ φταις για όλους και για όλα. Μα αν θα ρίχνεις τη δική σου οκνηρία και τη δική σου αδυναμία στους άλλους, θα καταντήσεις στο τέλος να πλημμυρίσεις από σατανική περηφάνια και θα μεμφθείς το Θεό..."
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-328-288-Χ
Book pages: 
182
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Αντωνόπουλος γεννήθηκε το 1952 στο Μαρούσι. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1987 ζει στην Ιερά Μονή Σαγματά. Χειροτονήθηκε διάκονος (1976) και πρεσβύτερος (1983). Tο 1991 εξελέγη ηγούμενος στην εν λόγω Ιερά Μονή. Παράλληλα διακονεί στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας ως ιεροκήρυκας και ως υπεύθυνος του Τομέα Νεότητας.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-328-288-Χ
Book pages: 
182
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο