Product

Φάροι στην ασέληνη νύχτα και Εγκώμιον του 20ού αιώνος

Product

Φάρος και φαρίσκος

Φάρος

Κωδικός:
186271
Description: 

Η νουβέλα "Φάρος" βασίζεται πάνω στο διήγημα "Γράμμα σ’ έναν φίλο που έφυγε πρώτος", το οποίο βραβεύτηκε με έπαινο στον 30ο διαγωνισμό (2011-2012), της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.
Με αφορμή το μεταναστευτικό και κορμό τη σχέση ενός μικρού Αφγανού με έναν έλληνα δημοσιογράφο, σκιαγραφείται με έναν αλληγορικό τρόπο η πολυεπίπεδη κοινωνική-πολιτιστική κρίση που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος, η εσωτερική του πάλη για το χαμένο νόημα της ζωής.

8,59 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η νουβέλα "Φάρος" βασίζεται πάνω στο διήγημα "Γράμμα σ’ έναν φίλο που έφυγε πρώτος", το οποίο βραβεύτηκε με έπαινο στον 30ο διαγωνισμό (2011-2012), της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Με αφορμή το μεταναστευτικό και κορμό τη σχέση ενός μικρού Αφγανού με έναν έλληνα δημοσιογράφο, σκιαγραφείται με έναν αλληγορικό τρόπο η πολυεπίπεδη κοινωνική-πολιτιστική κρίση που βιώνει ο σύγχρονος άνθρωπος, η εσωτερική του πάλη για το χαμένο νόημα της ζωής. Ένα φαινομενικά "τοπικό" ζήτημα, με διεθνή όμως διάσταση και σημασία, γίνεται αφορμή για να ψάξει κανείς πίσω απ’ τα τείχη που χτίσαμε γύρω μας για "προστασία". Η διαχρονική προσφυγιά των κυνηγημένων, κι ο "Φάρος", μια αναλαμπή στο σκοτάδι, σημάδι και σινιάλο, αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις.
Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
960-6684-69-5
Book pages: 
111
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Publications Date: 
2012
Book ISBN: 
960-6684-69-5
Book pages: 
111
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο