Product

Φερμά - Πασκάλ: Το τελευταίο παιχνίδι

Product

Φερμίνα Μάρκες

Φέρμιν

Κωδικός:
130247
Αuthor: 
Description: 

Όπως γνώριζε πολύ καλά ο Φράνσις Μπέικον, κάποια βιβλία είναι για να δοκιμάζονται, άλλα για να καταπίνονται και κάποια λίγα για να μασιούνται και να χωνεύονται. Ο Φέρμιν ο αρουραίος, γεννημένος στο υπόγειο ενός βιβλιοπωλείου στη Σκόλεϊ Σκουέρ της Βοστόνης, στη διάρκεια των τελευταίων ημερών δόξας των βιβλιοπωλείων και των περιβόητων καμπαρέ και κινηματοθεάτρων της, κατανοεί απόλυτα αυτό το απόφθεγμα.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Όπως γνώριζε πολύ καλά ο Φράνσις Μπέικον, κάποια βιβλία είναι για να δοκιμάζονται, άλλα για να καταπίνονται και κάποια λίγα για να μασιούνται και να χωνεύονται. Ο Φέρμιν ο αρουραίος, γεννημένος στο υπόγειο ενός βιβλιοπωλείου στη Σκόλεϊ Σκουέρ της Βοστόνης, στη διάρκεια των τελευταίων ημερών δόξας των βιβλιοπωλείων και των περιβόητων καμπαρέ και κινηματοθεάτρων της, κατανοεί απόλυτα αυτό το απόφθεγμα. Αναγκασμένος να ανταγωνίζεται για τροφή με τους πιο μεγαλόσωμους και μοχθηρούς αδερφούς και τις αδερφές του, ο Φέρμιν αρχίζει να καταβροχθίζει αυτά που τον περιβάλλουν. Αφομοιώνοντας κάτι περισσότερο από χαρτοπολτό και κόλλα, μαθαίνει ως εκ θαύματος να διαβάζει και σύντομα αρχίζει να ταυτίζεται περισσότερο με τους ανθρώπους παρά με τα τρωκτικά. Αποξενωμένος από την οικογένειά του, αποζητά τη φιλία του ήρωά του, του βιβλιοπώλη, κι ενός ξεπεσμένου συγγραφέα βιβλίων επιστημονικής φαντασίας που συχνάζει στο μαγαζί. Κι ενώ ο Φέρμιν κυριεύεται από μια ακόρεστη πείνα για τα βιβλία, τα συναισθήματα και οι φόβοι του εξελίσσονται σε ανθρώπινα.
Subtitle: 
Οι περιπέτειες ενός μητροπολιτικού κατεργάρη
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-14-1746-Χ
Book pages: 
222
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Σαμ Σάβατζ, γεννημένος στη Νότια Καρολίνα κι εγκατεστημένος σήμερα στο Μάντισον του Ουισκόνσιν, πήρε το διδακτορικό του στη Φιλοσοφία από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ, όπου και δίδαξε. Υπήρξε επίσης μηχανικός ποδηλάτων, ξυλουργός, ψαράς και τυπογράφος. Το Φέρμιν εκδόθηκε για πρώτη φορά από ένα μικρό εκδοτικό οίκο της Μινεάπολις, μακριά από τα μεγάλα λογοτεχνικά κυκλώματα. Παρ' όλ' αυτά, ξεχώρισε χάρη στις συστάσεις αναγνωστών και βιβλιοπωλών, προτείνεται με 5 αστέρια από το amazon.com κι απέσπασε διάφορα αμερικανικά βραβεία. Υπήρξε η ανακάλυψη της συλλογής Νέων Μεγάλων Συγγραφέων του Barnes & Noble, προτεινόμενο και από το λογοτεχνικό blog "Read This!", το Book Sense και το Book Sense Annual Highlight. Ψηφίστηκε επίσης ως το Κορυφαίο Μυθιστόρημα Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα από το Library Journal, ενώ ξεχώρισε από την Αμερικανική Ένωση Βιβλιοπωλών.

Subtitle: 
Οι περιπέτειες ενός μητροπολιτικού κατεργάρη
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-14-1746-Χ
Book pages: 
222
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο