Product

Φιλαδέλφεια

Product

Φιλάκια

Φιλάδελφος

Κωδικός:
73470
Description: 

Τρία αδέλφια από την Κεφαλλονιά, ο Τζιοβαμπαττίστα, ο Μάρκος και ο Μαρίνος. Η εποχή: τα τέλη του 18ου αιώνα. Το τοπίο: από το διάφανο φως του θερμού ήλιου της Μεσογείου ως τις παγωμένες στέπες της Ρωσίας, τα φωτισμένα σαλόνια του προεπαναστατικού Παρισιού και τις επιβλητικές αίθουσες των ιταλικών πανεπιστημίων.
Τρεις μοίρες διαφορετικές.
Ο Τζιοβαμπαττίστα: διάσημος γιατρός, προσωπικός θεράπων του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ - ένας άνθρωπος μοναχικός, αφοσιωμένος στο λειτούργημά του και στην οικογένεια.

14,74 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τρία αδέλφια από την Κεφαλλονιά, ο Τζιοβαμπαττίστα, ο Μάρκος και ο Μαρίνος. Η εποχή: τα τέλη του 18ου αιώνα. Το τοπίο: από το διάφανο φως του θερμού ήλιου της Μεσογείου ως τις παγωμένες στέπες της Ρωσίας, τα φωτισμένα σαλόνια του προεπαναστατικού Παρισιού και τις επιβλητικές αίθουσες των ιταλικών πανεπιστημίων. Τρεις μοίρες διαφορετικές. Ο Τζιοβαμπαττίστα: διάσημος γιατρός, προσωπικός θεράπων του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄ - ένας άνθρωπος μοναχικός, αφοσιωμένος στο λειτούργημά του και στην οικογένεια. Ο Μάρκος: εξαίρετος καθηγητής της Χημείας, την εποχή που οι επιστήμες εκρήγνυνται σ’ ολόκληρη την Ευρώπη - πρόσωπο που ζει μόνο για την επιστήμη του, έξω από τα καθιερωμένα, κι αναζητεί τις νέες αξίες του ταραγμένου αιώνα του. Ο Μαρίνος, τέλος: ιδιοφυής τυχοδιώκτης, χαρακτήρας έξω από κάθε μέτρο και όριο, ατίθασος, ερευνητικός και παρορμητικός. Ζει ζωή έκλυτη κι αλλάζει τόπους καταδιωγμένος από μια απερίσκεπτη πράξη που τον βαραίνει σ’ όλη του τη ζωή. Καταφεύγει στην Αυστρία, όπου κατατάσσεται στο στρατό. Και καταλήγει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης, στη Ρωσία, όπου διακρίνεται με τις ικανότητές του ως μηχανικός. Είναι ο άνθρωπος που καταφέρνει να ανελκύσει μέσ’ από τους βάλτους της Φινλανδίας και να μεταφέρει ως την Αγία Πετρούπολη τον ογκώδη μονόλιθο πάνω στον οποίο στήθηκε ο έφιππος ανδριάντας του Μεγάλου Πέτρου. Το μυθιστόρημα της Πήτρη Χαρμπούρη, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, είναι μια εκπληκτική αναπαράσταση της εποχής και της ζωής των τριών αδελφών Καρμπούρι, δεμένων σ’ όλη τους τη ζωή με το δεσμό της αδελφικής αγάπης.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-16-0525-8
Book pages: 
362
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Πήτρη Χαρμπούρη γεννήθηκε στο Λονδίνο και σπούδασε αγγλική και γαλλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Από το 1970 ζει στην Ελλάδα, όπου ασχολείται με τη μετάφραση ελληνικών λογοτεχνικών κειμένων στα αγγλικά. Έχει εκδώσει τρία μυθιστορήματα στα αγγλικά, στις εκδόσεις Bloomsbury: "Graffiti", 1998, "Our Lady of the Serpents", 1999 (ελλ. έκδ. "Η κυρά των φιδιών", Κέδρος, 2001), και "The Brothers Carbouri", 2002 (ελλ. έκδ. "Φιλάδελφος", Πατάκης, 2002).

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2002
Book ISBN: 
960-16-0525-8
Book pages: 
362
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο