Product

Φυσική μαγεία

Product

Φυσική μεταλλουργία

Φυσική μεταλλουργία

Κωδικός:
114776
Manufacturer: 
Description: 

H Φυσική Μεταλλουργία είναι η επιστήμη των μετάλλων και των κραμάτων με κεντρικό πυρήνα την συσχέτιση μεταξύ της κατεργασίας της δομής και των ιδιοτήτων των μεταλλικών υλικών. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όσους θέλουν να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η δομή των μετάλλων και τους μηχανισμούς με τους οποίους μετασχηματίζεται η δομή έτσι ώστε τα υλικά να αποκτήσουν τις επιθυμητές ιδιότητες. Η ύλη του βιβλίου αναπτύσσεται σε δέκα κεφάλαια:
- Εισαγωγή και Ιστορική Αναδρομή
- Η Δομή των Μετάλλων
- Ατέλειες στην Δομή

45,86 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

H Φυσική Μεταλλουργία είναι η επιστήμη των μετάλλων και των κραμάτων με κεντρικό πυρήνα την συσχέτιση μεταξύ της κατεργασίας της δομής και των ιδιοτήτων των μεταλλικών υλικών. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όσους θέλουν να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνεται η δομή των μετάλλων και τους μηχανισμούς με τους οποίους μετασχηματίζεται η δομή έτσι ώστε τα υλικά να αποκτήσουν τις επιθυμητές ιδιότητες. Η ύλη του βιβλίου αναπτύσσεται σε δέκα κεφάλαια: - Εισαγωγή και Ιστορική Αναδρομή - Η Δομή των Μετάλλων - Ατέλειες στην Δομή - Θερμοδυναμική και Διαγράμματα Φάσεων - Διάχυση - Μετασχηματισμοί Φάσεων - Στερεοποίηση - Πλαστική Παραμόρφωση, Ανόπτηση και Ισχυροποίηση - Θραύση, Κόπωση και Ερπυσμός των Μετάλλων - Φυσική Μεταλλουργία των Χαλύβων Το βιβλίο περιλαμβάνει λυμένα παραδείγματα και ασκήσεις καθώς 7 Case Studies για την εφαρμογή της θεωρίας.
Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-418-117-3
Book pages: 
736
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Ο Γρηγόρης Χαϊδεμενόπουλος αποφοίτησε από το ΑΠΘ με δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού το 1982. Στη συνέχεια πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Αμερική και απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στην Φυσική Μεταλλουργία από το Department of Materials Science and Engineering του ΜΙΤ. Από το 1992 είναι στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου υπηρετεί ως Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Υλικών.

Publications Date: 
2007
Book ISBN: 
960-418-117-3
Book pages: 
736
Book Dimensions: 
25χ18
Publication Place: 
Θεσσαλονίκη
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο