Product

Φυσικοχημεία

Product

Φυσικοχημεία

Φυσικοχημεία

Κωδικός:
66344
Description: 

Η "Φυσικοχημεία" του Atkins αποτελεί ίσως το πιο καταξιωμένο διεθνώς προπτυχιακό σύγγραμμα στο αντικείμενό του. Η παρουσίαση των εννοιών γίνεται με τρόπο απλό, χωρίς όμως να παραβλέπεται η επιστημονική αυστηρότητα, όπου αυτή είναι αναγκαία, δίνοντας έτσι στον αναγνώστη τη δυνατότητα να κατανοήσει βασικές έννοιες απαραίτητες για την περαιτέρω μελέτη. Τα πολυάριθμα παραδείγματα, οι λυμένες ασκήσεις καθώς και η πλούσια συλλογή άλυτων προβλημάτων βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση.

29,70 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η "Φυσικοχημεία" του Atkins αποτελεί ίσως το πιο καταξιωμένο διεθνώς προπτυχιακό σύγγραμμα στο αντικείμενό του. Η παρουσίαση των εννοιών γίνεται με τρόπο απλό, χωρίς όμως να παραβλέπεται η επιστημονική αυστηρότητα, όπου αυτή είναι αναγκαία, δίνοντας έτσι στον αναγνώστη τη δυνατότητα να κατανοήσει βασικές έννοιες απαραίτητες για την περαιτέρω μελέτη. Τα πολυάριθμα παραδείγματα, οι λυμένες ασκήσεις καθώς και η πλούσια συλλογή άλυτων προβλημάτων βοηθούν σε αυτή την κατεύθυνση. Ο παρών τρίτος τόμος πραγματεύεται την κινητική των χημικών αντιδράσεων. Στα πρώτα δύο κεφάλαια μελετάται η κίνηση των μορίων, ξεκινώντας από την κινητική θεωρία των αερίων και καταλήγοντας στα φαινόμενα μεταφοράς και στην εξίσωση της διάχυσης. Στη συνέχεια, ορίζεται η ταχύτητα αντίδρασης και μελετώνται εκτενώς οι μηχανισμοί και η δυναμική απλών αλλά και σύνθετων αντιδράσεων. Στα δύο τελευταία κεφάλαια εξετάζονται τα φαινόμενα που συμβαίνουν σε στερεές επιφάνειες, εξηγείται η δράση των καταλυτών και αναλύονται οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στη ηλεκτρόδια.
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7309-53-7
Book pages: 
240
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Ηράκλειο Κρήτης
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Peter William Atkins (γεν. 1940) είναι βρετανός χημικός, πρώην καθηγητής χημείας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συνεργάτης του Lincoln College. Είναι συγγραφέας εγχειριδίων χημείας, ιδιαίτερα της Φυσικοχημείας, Ανόργανης Χημείας και της Μοριακής Κβαντομηχανικής, που είναι τρία από τα πιο δημοφιλή εγχειρίδια χημείας του κόσμου.

Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-7309-53-7
Book pages: 
240
Book Dimensions: 
28χ21
Publication Place: 
Ηράκλειο Κρήτης
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο