Product

Φως τον Αύγουστο

Product

Φως Χριστού φαίνει πάσι

Φως Χριστού

Κωδικός:
92463
Manufacturer: 
Description: 

Η σάρκα του Λόγου του Θεού αποτέλεσε, ευθύς εξ' αρχής, την εσώτερη δομή κάθε υπαρκτού. Καθετί είναι γνωστό στο Θεό όχι απλά έξωθεν, αλλά έσωθεν. Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, που πάντοτε Εκείνος θα μας γνωρίζει καλύτερα από ότι εμείς γνωρίζουμε τον εαυτό μας. Κι έτσι, όταν αντικρίζουμε τα βάθη μιας ανθρώπινης ύπαρξης -κάθε ανθρώπινης ύπαρξης- αντικρίζουμε το Χριστό, την ίδια τη σάρκα του Λόγου του Θεού, ο Οποίος διαφέρει από μας μόνο στο ότι το πρόσωπο του Χριστού είναι και το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας.

9,99 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η σάρκα του Λόγου του Θεού αποτέλεσε, ευθύς εξ' αρχής, την εσώτερη δομή κάθε υπαρκτού. Καθετί είναι γνωστό στο Θεό όχι απλά έξωθεν, αλλά έσωθεν. Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό, που πάντοτε Εκείνος θα μας γνωρίζει καλύτερα από ότι εμείς γνωρίζουμε τον εαυτό μας. Κι έτσι, όταν αντικρίζουμε τα βάθη μιας ανθρώπινης ύπαρξης -κάθε ανθρώπινης ύπαρξης- αντικρίζουμε το Χριστό, την ίδια τη σάρκα του Λόγου του Θεού, ο Οποίος διαφέρει από μας μόνο στο ότι το πρόσωπο του Χριστού είναι και το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας. Γι' αυτό και δεν μας ξενίζει η φράση που χρησιμοποιούσαν οι ασκητές της ερήμου στην Αίγυπτο: "ο αδερφός μου, ο Θεός μου..." Στην πραγματικότητα, καμιά ανθρώπινη ύπαρξη δεν είναι τόσο μακριά μας, όσο ο Χριστός. Και ο Χριστός είναι περισσότερο κοντινός μας κι από τον ίδιο μας τον εαυτό.
Subtitle: 
Στο μονοπάτι της Μ. Σαρακοστής
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-88063-7-2
Book pages: 
171
Book Dimensions: 
19χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Επίσκοπος Σεργκίεβο Βασίλειος (Όσμπορν) γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 1938. Μεγάλωσε και σπούδασε στις ΗΠΑ, όπου και μετεστράφη στην Ορθοδοξία. Είναι Δρ. Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι. Από το 1973 διακονεί ως προϊστάμενος της Ορθόδοξης κοινότητας της Ρωσικής Εκκλησίας στην Οξφόρδη, ενώ το 1993 χειροτονήθηκε Επίσκοπος Σεργκίεβο στην Αρχιεπισκοπή Σουρόζ (Μεγάλη Βρετανία και Ιρλανδία). Από το 1980 εκδίδει το περιοδικό της Αρχιεπισκοπής: Sourozh: A Journal of Orthodox Life and Thought. Από το θάνατο του Μητροπολίτη Αντωνίου (Βloom) μέχρι σήμερα έχει αναλάβει τοποτηρητής της Αρχιεπισκοπής Σουρόζ.
Υπήρξε έγγαμος, αλλά η σύζυγός του Ραχήλ κοιμήθηκε το 1991. Έχει τρία παιδιά.

Subtitle: 
Στο μονοπάτι της Μ. Σαρακοστής
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-88063-7-2
Book pages: 
171
Book Dimensions: 
19χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο