Product

Χαιρετίσματα από το νότο

Product

Χαιρετίσματα από τον Φεδερίκο Σάντσεθ

Χαιρετίσματα από το Νότο

Κωδικός:
80473
Manufacturer: 
Description: 

Πρωτοχρονιά του 1967. Ένας καινούργιος χρόνος ξεπουλά τις ελπίδες του υπό το καθεστώς των συνταγματαρχών. Ο μικρός Μάκης, ορφανός από μητέρα, ζει στη Μάνδρα Αττικής με τη γιαγιά του -μια δαιμόνια γυναίκα ικανή ν' αλλάξει τα πάντα γύρω της- και τον πατέρα του. Ο κόσμος των μεγάλων, στυφός από την πίκρα της ζωής, θαμπός από τη θολούρα των πολιτικών γεγονότων, περνάει από μπροστά του σαν ασπρόμαυρη ταινία: ίντριγκες και συγκρούσεις, το κυνήγι της χαράς και ο πόνος της αγάπης, σιωπηρές αγωνίες και ραγισμένες λαχτάρες αναζητούν καταφύγιο στην παγερή ερημιά του Θριάσιου Πεδίου.

20,00 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of print but in stock

Πρωτοχρονιά του 1967. Ένας καινούργιος χρόνος ξεπουλά τις ελπίδες του υπό το καθεστώς των συνταγματαρχών. Ο μικρός Μάκης, ορφανός από μητέρα, ζει στη Μάνδρα Αττικής με τη γιαγιά του -μια δαιμόνια γυναίκα ικανή ν' αλλάξει τα πάντα γύρω της- και τον πατέρα του. Ο κόσμος των μεγάλων, στυφός από την πίκρα της ζωής, θαμπός από τη θολούρα των πολιτικών γεγονότων, περνάει από μπροστά του σαν ασπρόμαυρη ταινία: ίντριγκες και συγκρούσεις, το κυνήγι της χαράς και ο πόνος της αγάπης, σιωπηρές αγωνίες και ραγισμένες λαχτάρες αναζητούν καταφύγιο στην παγερή ερημιά του Θριάσιου Πεδίου. Εκεί, στους λασπωμένους χωματόδρομους, στα καπνισμένα εργοστάσια και στις θλιβερές χωματερές, ο νεαρός ήρωας θα γράψει την προσωπική του ιστορία με το μόνο υλικό που ξέρει ότι διαθέτει: την πίστη του σε μια άλλη εποχή που δε θ' αργήσει να ξημερώσει...
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-04-2363-6
Book pages: 
315
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Γεράσιμος Δενδρινός γεννήθηκε στον Πειραιά το 1955. Σπούδασε φιλολογία και λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση το διάστημα 1982-2012. Από το 2004 είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2003
Book ISBN: 
960-04-2363-6
Book pages: 
315
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο