Product

Χαλκός του πόθου και πένθος του χρυσού

Product

Χάλοουιν

Χαλκούς, ένεκα αλλαγής

Κωδικός:
106984
Description: 

Τα κείμενα που ακολουθούν δεν δικαιολογούν κάτι περισσότερο από τις λίγες αυτές γραμμές, στη θέση ενός προλόγου του ιδρύματος.

27,51 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Τα κείμενα που ακολουθούν δεν δικαιολογούν κάτι περισσότερο από τις λίγες αυτές γραμμές, στη θέση ενός προλόγου του ιδρύματος. Οι λόγοι που οδήγησαν στην συγκρότηση μιας συλλογής χάλκινων νομισμάτων, κυρίως αρχαίων ελληνικών και βυζαντινών, πηγάζουν από την πεποίθηση μας ότι τα μικρά αυτά κατάλοιπα του πολιτισμού είναι άφθαρτες ψηφίδες που ερεθίζουν την έμπνευση και καθοδηγούν τη μάθηση και έρευνα των ειδικών, αλλά και ενός ευρύτερου κοινού κάθε ηλικίας. Μάθηση και έρευνα που προβάλλει το πρακτικό ελληνικό πνεύμα, πρωτοπόρο στην επινόηση του νομίσματος και την εξέλιξή του. Και ειδικότερα: στην καθιέρωση του χάλκινου νομίσματος, η οποία προήλθε από τη βασική ανάγκη του ανθρώπου να δραστηριοποιήσει όλους εκείνους του παράγοντες που διευκόλυναν την καθημερινότητα και αναβάθμισαν το βιοτικό επίπεδο.[...] Ιωάννης Φικιώρης
Subtitle: 
Ο άγνωστος κόσμος των χάλκινων νομισμάτων
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-89046-0-9
Book pages: 
274
Book Dimensions: 
23χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο

Η Βασιλική Πέννα, διδάκτωρ Μεσαιωνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Οξφόρδης, είναι Επίκουρος Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Έχει εργασθεί επί 23 έτη στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού ως επιμελήτρια αρχαιοτήτων. Η ερευνητική και εκπαιδευτική της δραστηριότητα εστιάζεται στην οικονομική και νομισματική ιστορία του Βυζαντίου, στην ιστορική γεωγραφία και τοπική ιστορία βάσει κατεξοχήν της νομισματικής μαρτυρίας και της σιγιλλογραφίας, με παράλληλη ερευνητική δραστηριότητα στη βυζαντινή προσωπογραφία και στην ιστορία του χρήματος διαχρονικά. Έχει διοργανώσει εκθέσεις στην Ελλάδα (Μουσείο Μπενάκη, Τελλόγλειο) και στο εξωτερικό (Smithsonian Institution - Ουάσιγκτον, Kunsthistorisches Museum - Βιέννη), με σκοπό την προβολή της νομισματικής και εν γένει της ιστορίας του χρήματος ως προϊόντος της πολιτιστικής κληρονομιάς. Είναι Visiting Senior Research Fellow στο Τμήμα Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κing's College του Λονδίνου για τρία χρόνια (2009 κ.ε.). Έχει δημοσιεύσει δύο μονογραφίες και περισσότερα από πενήντα άρθρα σε εγχώρια και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Subtitle: 
Ο άγνωστος κόσμος των χάλκινων νομισμάτων
Publications Date: 
2006
Book ISBN: 
960-89046-0-9
Book pages: 
274
Book Dimensions: 
23χ25
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Σκληρό εξώφυλλο