Product

Χιακά σκωπτικά ανέκδοτα και παραδόσεις

Product

Χιακή συλλογή βιβλίων Φιλίππου Π. Αργέντη

Χιακές παροιμίες και άλλες

Κωδικός:
103580
Description: 

[...]Η Χίος το μυρωμένο νησί, όταν την άνοιξη περνάς το Πάσπαργο, σε περιχούν τα ανθόνερα και τα ροδόσταμα, όπως λέγει ο μεγάλος μας ποιητής Κωστής Παλαμάς. Οι μυρωδιές από τα άνθια των μανταρινοπορτοκαλολεμονιών. Το όμορφο νησί μας, το ονομαστό σε όλον τον κόσμο για τη μαστίχα του που δεν υπάρχει πουθενά αλλού και, όπως λέγει η παράδοση, είναι ο ίδρως της αγωνίας του Αγ. Ισίδωρου της Χίου.
Στο νησί μας αυτό γεννήθηκαν αυτές οι παροιμίες που απεικονίζουν τη σοφία και την πείρα της ζωής των συμπατριωτών μας.[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

8,25 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...]Η Χίος το μυρωμένο νησί, όταν την άνοιξη περνάς το Πάσπαργο, σε περιχούν τα ανθόνερα και τα ροδόσταμα, όπως λέγει ο μεγάλος μας ποιητής Κωστής Παλαμάς. Οι μυρωδιές από τα άνθια των μανταρινοπορτοκαλολεμονιών. Το όμορφο νησί μας, το ονομαστό σε όλον τον κόσμο για τη μαστίχα του που δεν υπάρχει πουθενά αλλού και, όπως λέγει η παράδοση, είναι ο ίδρως της αγωνίας του Αγ. Ισίδωρου της Χίου. Στο νησί μας αυτό γεννήθηκαν αυτές οι παροιμίες που απεικονίζουν τη σοφία και την πείρα της ζωής των συμπατριωτών μας.[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8160-13-8
Book pages: 
165
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Δέσποινα Ολυμπία Πάγκαλου - Αρφαρά γεννήθηκε στο χωριό Ολύμποι της Χίου. Μετώκησε στον Πειραιά το 1933 όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και τη Γαλλική Σχολή το 1945. Παντρεύτηκε τον γιατρό Φειδία Αρφαρά.
Το 1963 έγινε εθελόντρια αδελφή του Ερυθρού Σταυρού όπου δραστηριοποιήθηκε έως το 2000.
Ασχολήθηκε με τη λαογραφία της ιδιαιτέρας της πατρίδας συλλέγοντας πολλά στοιχεία για το προσωπικό της αρχείο, μέρος του οποίου αποτελεί έκδοση του βιβλίου της "Χιακές παροιμίες και άλλες".

Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-8160-13-8
Book pages: 
165
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο