Product

χωρίσεμεις

Product

Χωρισμένο σπίτι

Χωρισμένη στα δύο

Κωδικός:
18227
Description: 

Το τελευταίο βιβλίο της Ιωάννας Καρατζαφέρη, μια συλλογή από δέκα διηγήματα που έχουν σαν γεωγραφικό χώρο τη Νέα Υόρκη, συμπληρώνουν τον κύκλο που άρχισε με τους τόμους "Η ζωή σε τέσσερις πράξεις" και "Ιστορίες γι' άντρες".

Σκληρά και μη αναιρέσιμα, γραμμένα με μια ειρωνική διάθεση για τις τρομερές αντιθέσεις του βορειοαμερικανικού βίου, διεισδύουν μέσα σε πρόσωπα και πράγματα με τόση ένταση και δύναμη, που μας προκαλούν ν' αναγνωρίσουμε, πίσω από την περιγραφή και το εξωτερικό περίβλημα, το ανθρώπινο ιδιαίτερο στοιχείο των χαρακτήρων τους.

5,75 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Το τελευταίο βιβλίο της Ιωάννας Καρατζαφέρη, μια συλλογή από δέκα διηγήματα που έχουν σαν γεωγραφικό χώρο τη Νέα Υόρκη, συμπληρώνουν τον κύκλο που άρχισε με τους τόμους "Η ζωή σε τέσσερις πράξεις" και "Ιστορίες γι' άντρες". Σκληρά και μη αναιρέσιμα, γραμμένα με μια ειρωνική διάθεση για τις τρομερές αντιθέσεις του βορειοαμερικανικού βίου, διεισδύουν μέσα σε πρόσωπα και πράγματα με τόση ένταση και δύναμη, που μας προκαλούν ν' αναγνωρίσουμε, πίσω από την περιγραφή και το εξωτερικό περίβλημα, το ανθρώπινο ιδιαίτερο στοιχείο των χαρακτήρων τους. Η γραφή είναι ρωμαλέα, οι διάλογοι σύντομοι, οι χαρακτήρες ζωντανοί και περιβαλλοντικοί, ενώ η γλώσσα, σύντομη και κοφτή, μεταβιβάζει στον αναγνώστη μια άλλη ζωή, ανελέητη και όμως συναρπαστική.
Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
1989
Book ISBN: 
960-03-0004-6
Book pages: 
192
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Ιωάννα Καρατζαφέρη ταυτίστηκε από νέα με τη λογοτεχνία. Η ίδια λέει πως η λογοτεχνία είναι η παράλληλη γραμμή με τη φυσική της ύπαρξη. Η καταγωγή της, τα παιδικά της χρόνια, οι σπουδές της, τα ταξίδια της, οι χαρές, οι απολαύσεις, οι πικρές στιγμές και οι απογοητεύσεις μετατρέπονταν όλα σε μυθιστορηματική γραφή. Γνωστή ως μυθιστοριογράφος, μετέφρασε, έγραψε βιβλία για παιδιά και νέους, συνεργασίες, επιφυλλίδες και σχολιάζει στον Τύπο την καθημερινότητα.

Subtitle: 
Διηγήματα
Publications Date: 
1989
Book ISBN: 
960-03-0004-6
Book pages: 
192
Book Dimensions: 
21χ14
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο