Product

Ψυχολογία της τρομοκρατίας

Product

Ψυχολογία της υγείας

Ψυχολογία της υγείας

Κωδικός:
102856
Manufacturer: 
Description: 

Στο βιβλίο αυτό καταβάλλεται προσπάθεια να παρουσιαστούν με ευσύνοπτο τρόπο οι νεότερες εξελίξεις στο χώρο της ψυχολογίας της υγείας, αλλά και οι βασικές αρχές και διαστάσεις του πεδίου αυτού. Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο, συζητούνται ορισμένες βασικές έννοιες όπως η "Υγεία" και η "Ασθένεια". Συζητούνται, επίσης, τα θέματα που αφορούν τη σχέση μεταξύ Ψυχολογίας και υγείας, τις επιδράσεις διαφόρων ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων, τις συμπεριφορές που σχετίζονται με την υγεία, διάφορα κοινωνιογνωστικά μοντέλα και θεωρίες.

20,70 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Στο βιβλίο αυτό καταβάλλεται προσπάθεια να παρουσιαστούν με ευσύνοπτο τρόπο οι νεότερες εξελίξεις στο χώρο της ψυχολογίας της υγείας, αλλά και οι βασικές αρχές και διαστάσεις του πεδίου αυτού. Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο, συζητούνται ορισμένες βασικές έννοιες όπως η "Υγεία" και η "Ασθένεια". Συζητούνται, επίσης, τα θέματα που αφορούν τη σχέση μεταξύ Ψυχολογίας και υγείας, τις επιδράσεις διαφόρων ψυχολογικών και κοινωνικών παραγόντων, τις συμπεριφορές που σχετίζονται με την υγεία, διάφορα κοινωνιογνωστικά μοντέλα και θεωρίες. Τέλος, παρουσιάζονται ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας. Στο δεύτερο μέρος, συζητείται το έργο του ψυχολόγου στην αντιμετώπιση των χρόνιων ασθενειών και άλλων προβλημάτων που σχετίζονται με την υγεία. Ως παραδείγματα του εύρους δράσης της ψυχολογίας της υγείας παρουσιάζονται ασθένειες όπως: οι καρδιαγγειακές, ο διαβήτης, οι νεοπλασίες και το AIDS. Επιπρόσθετα, συζητούνται θέματα όπως: ο πόνος και η διαχείρισή του, η επικοινωνία με το προσωπικό υγείας, η τήρηση των ιατρικών οδηγιών, ο θάνατος και το πένθος, ο ρόλος της οικογένειας σε μια χρόνια ασθένεια και, τέλος, θέματα ψυχικής υγείας στο χώρο της υγείας και οι σωματόμορφες διαταραχές. Στόχος είναι να αποκτήσει ο αναγνώστης μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα γύρω από τις σύγχρονες αντιλήψεις και τα ευρήματα ερευνών για την υγεία και το ρόλο που η επιστημονική Ψυχολογία μπορεί να διαδραματίσει σχετικά.
Subtitle: 
Θεωρία και κλινική πράξη
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-402-213-Χ
Book pages: 
300
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

O Ευάγγελος Χ. Καραδήμας γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1999. Εργάστηκε για δύο περίπου χρόνια στο Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, ως υπεύθυνος του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Αλίμου. Από το 1999 ως το 2004 δίδαξε μαθήματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στον Τομέα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από τον Ιούνιο του 2004 υπηρετεί στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης ως επίκουρος καθηγητής στην Ψυχολογία της Υγείας. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του αφορούν τη σχέση μεταξύ στρες και υγείας, καθώς και τους ψυχοκοινωνικούς παράγοντες που σχετίζονται με τη διατήρηση, την απώλεια και την αποκατάσταση της υγείας.

Subtitle: 
Θεωρία και κλινική πράξη
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-402-213-Χ
Book pages: 
300
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο