Product

Ψυχολογικά σχόλια στη διδασκαλία των Γ. Γκουρτζίεφ, Π. Ουσπένσκυ

Product

Ψυχολογικά σχόλια στη διδασκαλία των Γ. Γκουρτζίεφ, Π. Ουσπένσκυ

Ψυχολογικά σχόλια στη διδασκαλία των Γ. Γκουρτζίεφ, Π. Ουσπένσκυ

Κωδικός:
138677
Manufacturer: 
Αuthor: 
Description: 

[...] Θα ξέρεις, παρότι άγνωστο στους πολλούς, ότι ο Δρ. Μόρις Νίκολ ήταν ένας επιφανής ψυχίατρος και μαθητής του Γιουνγκ, προτού κλείσει το ιατρείο του στην πιο αριστοκρατική περιοχή του Λονδίνου και αναχωρήσει για το Πριερέ, όπου έμεινε για να μαθητεύσει κοντά στον Γκουρτζίεφ και να ανακαλύψει τον εαυτό του.

23,97 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

[...] Θα ξέρεις, παρότι άγνωστο στους πολλούς, ότι ο Δρ. Μόρις Νίκολ ήταν ένας επιφανής ψυχίατρος και μαθητής του Γιουνγκ, προτού κλείσει το ιατρείο του στην πιο αριστοκρατική περιοχή του Λονδίνου και αναχωρήσει για το Πριερέ, όπου έμεινε για να μαθητεύσει κοντά στον Γκουρτζίεφ και να ανακαλύψει τον εαυτό του. Πολλοί άνθρωποι βοηθήθηκαν, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με την Μέθοδο Εργασίας που συνέγραψε σε πέντε τόμους, αφού πήρε την άδεια και από τον Γκουρτζίεφ και από τον Ουσπένσκυ για να την εκδώσει. Κατά γενική ομολογία, πρόκειται για ένα μοναδικό στο είδος του εγχειρίδιο, το οποίο έχει χρησιμεύσει όχι μόνον σε ανθρώπους της εργασίας, αλλά σε ψυχολόγους, ψυχιάτρους και διαφόρων ειδών πανεπιστημιακούς ερευνητές και μελετητές. Οι ιδέες αυτό-εξέλιξης, οι πρακτικές ασκήσεις που τις συνοδεύουν, μαζί με τα κοσμολογικά σχεδιαγράμματα και τα πολλά άγνωστα λεγόμενα του Γκουρτζίεφ και του Ουσπένσκυ, υπήρξαν για χρόνια απρόσιτες στους περισσότερους, αφού το έργο δεν είχε μεταφραστεί. Ακόμα και στα αγγλικά, δεν ήταν πάντοτε προσιτό, εξόν από ένα μικρό αριθμό εξειδικευμένων ομάδων, αφού για μακριές περιόδους, βρισκόταν εκτός κυκλοφορίας. Όσο υπάρχουν άνθρωποι, θα τιμούν τον άνθρωπο Μόρις Νίκολ, που τόσο ενθάρρυνε όλους μας να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας, και να καταλάβουμε την σημασία της ύπαρξης μας στο κοσμικό σχέδιο του Δημιουργού. [...] (από την εισαγωγή της ελληνικής έκδοσης)
Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-7982-20-7
Book pages: 
278
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
5

Ο δρ. Μόρις Νίκολ γεννήθηκε στις 19 Ιουλίου 1884 στο Κέλσο της Σκωτίας και ήταν μοναχογιός του σερ Γουίλιαμ Ρόμπερσον Νίκολ, συγγραφέα πολλών βιβλίων και εκδότης των εντύπων "British Weekly", "The Bookman".Υπήρξε μαθητής του Καρλ Γιούγκ κι ένας από τους κορυφαίους ψυχιάτρους του καιρού του.
Μετεκπαιδεύτηκε στο Παρίσι, το Βερολίνο και τη Βιέννη και κατόπιν άρχισε να εφαρμόζει τη μέθοδο του Καρλ Γιουνγκ στην Χάρλεϋ Στρητ του Λονδίνου. Το 1921 γνώρισε τον Πήτερ Ουσπένσκυ στο Λονδίνο και παρακολούθησε τη διδασκαλία του η οποία του έκανε βαθιά εντύπωση και του έδωσε απαντήσεις σε πολλά αναπάντητα για χρόνια ερωτήματα. Το 1931 του δόθηκε άδεια από τον Ουσπένσκυ και άρχισε να μεταδίδει τη διδασκαλία την οποία είχε πάρει από αυτόν και τον Γκουρτζίεφ τα τελευταία 20 χρόνια.

Publications Date: 
2008
Book ISBN: 
960-7982-20-7
Book pages: 
278
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο
Volume No: 
5