Product

Ωκεανία

Product

Ωκεανογραφία

Ωκεανογραφία

Κωδικός:
90772
Description: 

Κύριος στόχος του βιβλίου αυτού είναι ο αναγνώστης και η αναγνώστρια, που θα περιπλανηθούν στις σελίδες του, να γνωρίσουν τη φύση και τις "ιδιορρυθμίες" του παγκόσμιου ωκεανού που καλύπτει τα τρία τέταρτα της επιφάνειας του πλανήτη μας και αποτέλεσε το λίκνο της ζωής.

47,70 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Κύριος στόχος του βιβλίου αυτού είναι ο αναγνώστης και η αναγνώστρια, που θα περιπλανηθούν στις σελίδες του, να γνωρίσουν τη φύση και τις "ιδιορρυθμίες" του παγκόσμιου ωκεανού που καλύπτει τα τρία τέταρτα της επιφάνειας του πλανήτη μας και αποτέλεσε το λίκνο της ζωής. Σήμερα, όμως, ο παγκόσμιος ωκεανός σχετίζεται άμεσα και με μια σειρά περιβαλλοντικών προβλημάτων πλανητικού χαρακτήρα. Είμαστε ήδη μάρτυρες των επιπτώσεων της υπερθέρμανσης του πλανήτη, της "τρύπας του όζοντος", του Ελ Νίνιο, της υπεραλίευσης και της ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Αυτά σκιάζουν τη ζωή μας και υπονομεύουν το μέλλον των επόμενων γενεών. Η κατανόηση και η αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών εντάσσονται επίσης στους στόχους του παρόντος βιβλίου.
Subtitle: 
Εισαγωγή στο θαλάσσιο περιβάλλον
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-351-540-Χ
Book pages: 
712
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Αθανάσιος Θεοδώρου γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα. Σπούδασε φυσιογνωστικές επιστήμες και γεωγραφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια, στην Αγγλία Φυσική - Γεωφυσική (B.Sc.), Ωκεανογραφία (B.Sc.-Honours) και Φυσική Ωκεανογραφία (M. Sc.-by research) στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. Έκανε τη διδακτορική διατριβή του (Ph.D.) στη Δυναμική Ωκεανογραφία στο University of East Anglia, όπου δίδαξε Ωκεανογραφία και Ναυτική Μετεωρολογία στη Σχολή Ικάρων και Περιβαλλοντική Ωκεανογραφία σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπου υπηρέτησε από το 1992 μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2012, οργάνωσε και εξόπλισε επιστημονικά το Εργαστήριο Ωκεανογραφίας, επέβλεψε μεταπτυχιακές και διδακτορικές διατριβές και δίδαξε σε προπτυχιακό επίπεδο: Ωκεανογραφία, Υδροβιολογία, Θαλάσσια Οικολογία, Θαλάσσια Ρύπανση, Κλιματική Αλλαγή, Ναυτική Μετεωρολογία, Δυναμική Ωκεανογραφία-Θαλάσσια Οικοσυστήματα και Μαθηματικά. Επίσης δίδαξε σε μεταπτυχιακό επίπεδο: Αλιευτική Ωκεανογραφία, Επιχειρησιακή Ωκεανογραφία, Κλιματική Μεταβλητότητα και Υδάτινα Οικοσυστήματα. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά του εντάσσονται σε θεματικούς άξονες, οι οποίοι αντιστοιχούν στα μαθήματα που έχει διδάξει. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες ωκεανογραφικές ερευνητικές εργασίες πεδίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι συγγραφέας σε πολλές ερευνητικές εργασίες και άρθρα ανασκόπησης σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια σχετικά με τους παραπάνω θεματικούς άξονες. Έχει διατελέσει κριτής σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Το ερευνητικό έργο του έχει διεθνή αναγνώριση και το 2013 εξελέγη ομόφωνα Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου συνεχίζει να διδάσκει Μαθηματικά και Ωκεανογραφία.

Subtitle: 
Εισαγωγή στο θαλάσσιο περιβάλλον
Publications Date: 
2004
Book ISBN: 
960-351-540-Χ
Book pages: 
712
Book Dimensions: 
24χ17
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο