Γιασιράνη - Κυρίτση, Βασιλεία

Η Βασιλεία Γιασιράνη - Κυρίτση γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία από γονείς μικρασιάτες. Τελείωσε το Αρχαιολογικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και προσέφερε τις υπηρεσίες της για μικρό χρονικό διάστημα στο Μουσείο του Βόλου. Από το 1975 ως σήμερα υπηρετεί στη μέση εκπαίδευση. Το 1983 εξέδωσε το βιβλίο "Η Σκύρος του χθες και του σήμερα".
Το 1996 εξέδωσε τον Α΄ τόμο του βιβλίου "Ιστορίες ζωής και θανάτου στο νεκροταφείο του Βόλου" με δαπάνη του πολιτιστικού οργανισμού Ν. Ιωνίας.
Τον Οκτώβριο του 1997 πήρε μέρος στο Γ΄ Διεθνές Συνέδριο Φερών Βελεστίνου Ρήγα και συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου προς τιμή του γιατρού Καραμάνη. Συμμετείχε επίσης και στο Β΄ τόμο της εκκλησίας της Ανάληψης με θέμα: "Τα νεκροταφεία του Βόλου, η εκκλησία της Ανάληψης και οι υπηρετήσαντες ιερείς". Αρθρογραφεί στο περιοδικό "Κουκουβίστα" του συλλόγου Καλοσκοπιτών Φωκίδας παρουσιάζοντας χαρακτήρες προσώπων του χωριού και λαογραφικά θέματα. Έχοντας μικρασιατική φλέβα ασχολείται με τους "επώνυμους πρόσφυγες της Νέας Ιωνίας" τη ζωή των οποίων δημοσιεύει στον τοπικό τύπο και παρουσιάζει σε διάφορες εκδηλώσεις.
Είναι παντρεμένη με τον Δημήτριος Κυρίτση, απόστρατο Αξιωματικό Πολεμικής Αεροπορίας και μητέρα δύο παιδιών.

Υποκατηγορίες
Φίλτρο