Product

Η νέα διεθνής σύμβαση των Αθηνών 2002 σχετικά με τη θαλάσσια μεταφορά επιβατών και των αποσκευών τους

Product

Η νέα διεθνής τάξη πραγμάτων, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η εθνική κυριαρχία

Η νέα διεθνής τάξη και η Ελλάδα

Κωδικός:
10128
Description: 

Η Νέα Διεθνής Τάξη δεν είναι μόνο πολιτική, ως συνέπεια της κατάρρευσης του "υπαρκτού" σοσιαλισμού και του αντίστοιχου τέλους του ψυχρού πολέμου. Εξίσου σημαντική είναι η οικονομική και ιδεολογική της διάσταση. Η διεθνοποίηση της οικονομίας της αγοράς και η καθολίκευση του οικονομικού προγράμματος της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης οροθετούν την οικονομική διάστασή της. Αντίστοιχα, η μεταμοντέρνα μυθολογία του τέλους των ιδεολογιών προσδιορίζει την ιδεολογική της διάσταση. Στο βιβλίο αυτό εξετάζονται οι τρεις αυτές βασικές συνιστώσες της Νέας Τάξης και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα.

14,38 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Η Νέα Διεθνής Τάξη δεν είναι μόνο πολιτική, ως συνέπεια της κατάρρευσης του "υπαρκτού" σοσιαλισμού και του αντίστοιχου τέλους του ψυχρού πολέμου. Εξίσου σημαντική είναι η οικονομική και ιδεολογική της διάσταση. Η διεθνοποίηση της οικονομίας της αγοράς και η καθολίκευση του οικονομικού προγράμματος της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης οροθετούν την οικονομική διάστασή της. Αντίστοιχα, η μεταμοντέρνα μυθολογία του τέλους των ιδεολογιών προσδιορίζει την ιδεολογική της διάσταση. Στο βιβλίο αυτό εξετάζονται οι τρεις αυτές βασικές συνιστώσες της Νέας Τάξης και οι επιπτώσεις τους στην Ελλάδα. Οι συνέπειες της ενσωμάτωσης της χώρας στη διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς, η άνοδος του σοσιαλ-φιλελευθερισμού την εξουσία, που στοχεύει στην ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, και η παράλληλη άνθηση ενός μείγματος ελληνοορθόδοξου εθνικισμού αποτελούν σημαντικά στοιχεία της ανάλυσης που επιχειρείται μέσα από τα δοκίμια που περιέχονται στο βιβλίο αυτό. Τέλος, η διερεύνηση μιας εναλλακτικής "τάξης", που καθορίζεται από τις παραμέτρους της πολιτικής, οικονομικής και οικολογικής δημοκρατίας, αντιπαρατίθεται στη σημερινή "δημοκρατική" Νέα Τάξη, που υιοθετούν ή αποδέχονται όχι μόνο οι νεοφιλελεύθεροι αλλά και οι υποτιθέμενοι αντίπαλοί τους στην "κεντροαριστερά".
Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-03-1822-0
Book pages: 
613
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Ο Τάκης Φωτόπουλος σπούδασε Νομικά και Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη αντι-ΕΚΟΦική συνδικαλιστική δραστηριότητα. Από το 1966 εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο όπου έκανε, με υποτροφία του Πανεπιστημίου Αθηνών, τις μεταπτυχιακές σπουδές του στα Οικονομικά στη London School of Economics. Στη διάρκεια της δικτατορίας ανέπτυξε αντιδικτατορική δραστηριότητα στο Λονδίνο, όπου, μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε με την εφημερίδα "Μαμή", που εκδίδετο από τις Επαναστατικές Σοσιαλιστικές Ομάδες (ΕΣΟ). Από το 1969 μέχρι το 1989 ήταν καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Β. Λονδίνου. Έργα του έχουν δημοσιευτεί, εκτός από τα ελληνικά, στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ολλανδικά, νορβηγικά, αραβικά και τουρκικά. Το βιβλίο του στα αγγλικά, "Towards an inclusive democracy", έχει ήδη κυκλοφορήσει και στα ελληνικά, ιταλικά, γερμανικά γαλλικά, ισπανικά και κινεζικά. Διευθύνει το περιοδικό "Democracy and Nature", "The International Journal of Inclusive Democracy" (Διεθνής Επιθεώρηση για την Περιεκτική Δημοκρατία) που κυκλοφορεί από το διεθνή εκδοτικό οίκο Carfax/Routledge σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης, είναι τακτικός συνεργάτης της "Ελευθεροτυπίας".

Publications Date: 
1997
Book ISBN: 
960-03-1822-0
Book pages: 
613
Book Dimensions: 
21χ15
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο