Θεοδωρακόπουλος, Γιάννης Κ.

Ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος είναι αθλητικός δημοσιογράφος. Έχει εργαστεί σε πολλές εφημερίδες κι έχει καλύψει μεγάλα αθλητικά γεγονότα σε πολλά αθλήματα (Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, στίβου, βόλεϊ, υγρού στίβου, γυμναστικής, άρσης βαρών, πάλης κ.ά.) καθώς και όλους τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1980. Είναι σχολιαστής της ΕΡΤ και συνεργάζεται με τις εφημερίδες Sportime και Βήμα.
Από το 1992 είναι πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ) και από το 2001 αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικών Συντακτών (AIPS). Του έχει απονεμηθεί πέντε φορές το παγκόσμιο βραβείο της καλύτερης διοργάνωσης στον τομέα του Τύπου. Είναι μέλος της επιτροπής ΜΜΕ της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων και Press Delegate της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου σε όλα τα Παγκόσμια πρωταθλήματα από το 1999. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Οργανωτικής Επιτροπής "Αθήνα 2004" από το 1998 έως το 2000 και στη συνέχεια σύμβουλος διοίκησης της Ο.Ε.
Έχει γράψει οκτώ βιβλία αθλητικού περιεχομένου. Το τελευταίο στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, με τίτλο "Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία", εκδόθηκε το 2004.
Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Υποκατηγορίες
Φίλτρο