Product

Με πυξίδα το φως

Product

Με σεβασμό και ασέβεια

Με σάρκα και οστά

Κωδικός:
94045
Description: 

Με μια αβίαστα πολύπλοκη γλώσσα, χωρίς υπεκφυγές και εξωραϊσμούς, η Κρίστα Βολφ περιγράφει στο βιβλίο αυτό την προοδευτική κατάπτωση ενός άρρωστου γυναικείου σώματος που άγεται και φέρεται σε μια απρόσωπη, ουδέτερη κλινική, έρμαιο των γιατρών και των νοσοκόμων, κάνοντας σαφείς παραλληλισμούς με την αντίστοιχη κατάρρευση ενός ολόκληρου κράτους, που δεν είναι άλλο από την πατρίδα της συγγραφέως, την πρώην Ανατολική Γερμανία. Πρόκειται για μια αλληγορική κατάβαση στον Άδη, για μια κατάδυση στα βάραθρα της ανθρώπινης ψυχής που είναι αναγκασμένη να γνωρίσει τα απώτατα όρια της αντοχής της.

9,58 €

Διαθεσιμότητα: 
Out of stock

Ειδοποιήστε με όταν το προϊόν είναι ξανά διαθέσιμο.

Με μια αβίαστα πολύπλοκη γλώσσα, χωρίς υπεκφυγές και εξωραϊσμούς, η Κρίστα Βολφ περιγράφει στο βιβλίο αυτό την προοδευτική κατάπτωση ενός άρρωστου γυναικείου σώματος που άγεται και φέρεται σε μια απρόσωπη, ουδέτερη κλινική, έρμαιο των γιατρών και των νοσοκόμων, κάνοντας σαφείς παραλληλισμούς με την αντίστοιχη κατάρρευση ενός ολόκληρου κράτους, που δεν είναι άλλο από την πατρίδα της συγγραφέως, την πρώην Ανατολική Γερμανία. Πρόκειται για μια αλληγορική κατάβαση στον Άδη, για μια κατάδυση στα βάραθρα της ανθρώπινης ψυχής που είναι αναγκασμένη να γνωρίσει τα απώτατα όρια της αντοχής της. Μετά από αρκετά χρόνια σιωπής, η Κρίστα Βολφ καταθέτει το πιο προσωπικό, το πιο συγκλονιστικό της βιβλίο.
Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-03-3952-Χ
Book pages: 
154
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο

Η Κρίστα Βολφ γεννήθηκε το 1929 στο Λάντσμπεργκ της Ανατολικής Γερμανίας. Σήμερα ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. Σπούδασε γερμανική φιλολογία στην Ιένα και τη Λειψία. Εργάστηκε ως επιστημονική συνεργάτιδα σε διάφορα περιοδικά. Το 1963 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της "Ο μοιρασμένος ουρανός", που κέρδισε το βραβείο "Χάινριχ Μαν" της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Γ.Λ.Δ.
Είναι μία από τις σπουδαιότερες συγγραφείς της γενιάς της. Έχει τιμηθεί με τα λογοτεχνικά βραβεία Τέοντορ Φοντάνε, Γκέοργκ Μπύχνερ, το 1980 και Βίενερ Σταατσπρέις, το 1985. Τα έργα της, τόσο τα δοκίμια όσο και τα μυθιστορήματα, έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Άλλα έργα της είναι τα εξής: "Μήδεια" (που κυκλοφορεί επίσης από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη), "Σκέψεις για την Κρίστα Τ.", "Παιδικά μοτίβα", "Κανένας τόπος πουθενά", "Συνεχής προσπάθεια", κ.ά.

Subtitle: 
Μυθιστόρημα
Publications Date: 
2005
Book ISBN: 
960-03-3952-Χ
Book pages: 
154
Book Dimensions: 
21χ13
Publication Place: 
Αθήνα
Cover: 
Μαλακό εξώφυλλο